Hoppa till huvudinnehåll

"Johaug håller på att bli galen" – tränar ändå två gånger per dag

Therese Johaug är i kanonform.
Johaug tränar på och försöker leva ett normalt liv. Therese Johaug är i kanonform. Bild: EPA johaug

Therese Johaug får för tillfället inte träna tillsammans med det norska landslaget. Hon tränar ändå två pass om dagen för att hålla sig i skick både fysiskt och psykiskt.

För ett par veckor sedan blev det klart att den sjufaldiga VM-guldmedaljören åkt fast för dopning. Den 19 oktober meddelade Antidopning Norge att hon stängs av i två månader eller tills en dom kommer.

Under avstängningen får hon varken tävla eller träna med de övriga landslagsåkarna. I stället har hon tränat på egen hand två gånger om dagen. Johaug får inte heller vistas i Olympiatoppen-träningscentret.

– Hon kör två träningspass per dag och försöker att leva ett normalt liv, så gott det går. Att behålla fokus är ändå inte enkelt, säger henens manager Jørn Ernst till tidningen VG.

Trots att hon inte får träna med landslaget så finns inget som förbjuder henne från att anställa en personlig tränare. Enligt managern Ernst har ett sådant upplägg inte ännu blivit aktuellt.

Att Johaug inte mått speciellt bra under de senaste veckorna är lätt att förstå.

– Om jag använder hennes egna ord, så håller hon på att bli galen, säger Johaugs advokat Christian B. Hjort till VG.

Under torsdagen kommer Therese Johaug att låta sig intervjuas av sju norska mediebolag. Det är första gången hon ställer sig framför media sedan presskonferensen 13.10.