Hoppa till huvudinnehåll

Bygg, hantverk och design på mässa i Korsholm

Hanna Nyholm från Expo Österbotten
Hanna Nyholm från Expo Österbotten Bild: Yle/Anna Ruda expo österbotten

I onsdags började utställarna bygga upp sina montrar och på lördag öppnar dörrarna till årets upplaga av byggmässan i Botniahallen i Korsholm. Hanna Nyholm från Expo Österbotten berättar att årets mässa för byggande, renovering och inredning har lockat 180 utställare.

Mässan ordnas för 17:e året och nytt för i år är att man har kombinerat byggmässan med hantverk och design.

- På alla mässor gör vi någon form av enkät och det här är ett tema som besökarna har önskat. De har efterlyst mera hantverk och inredning på mässan. Jag tycker att det är ett bra komplement till byggmässan, säger Nyholm.

Den rådande konjunkturen i byggbranschen märks också på byggmässan. Nyholm berättar att utställarna för några år sedan valde att ha mindre montrar.

- Nu är läget ganska stabilt. Man vill vara med på mässan för syns man inte så finns man inte.

Arrangörerna väntar att ungefär 12 000 österbottningar ska besöka mässan under veckoslutet.

- Här finns något för alla. Även om man inte bygger har ju de flesta ändå någon liten renovering på gång eller i tankarna.

Förutom utställarna kommer det också att hållas föreläsningar och arbetsdemonstrationer på mässan.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Österbotten