Hoppa till huvudinnehåll

Raseborg redo för halloween

Halloweenpumpor och två spindlar dekorerar en gräsplätt invid en korsning.
Halloweenpumpor och två spindlar dekorerar en gräsplätt invid en korsning. Bild: Yle/Malin Valtonen halloween,Karis,Västnyland,raseborgs parkavdelning

Skrattande pumpor, monsterspindlar och stora spindelnät. Det syns att det vankas halloween i Raseborg. Bakom dekorationerna står stadens parkavdelning.

Parkavdelningen har i år igen pyntat platser på olika håll i Raseborg. I fjol dekorerades blomlådor med pumpor och meloner som såg ut som minions. I år är dekorationerna mera traditionella.

En gata är dekorerad med halloweenpumpor, spindlar och spindelväv.
Så här ser refugen ut vid Kanaltorget i Karis. En gata är dekorerad med halloweenpumpor, spindlar och spindelväv. Bild: Yle/Malin Valtonen halloween,Karis,raseborgs parkavdelning,Västnyland

Vid Kanaltorget i Karis möts trafikanter av pumpor, spindlar och spindelnät. Pumporna är stenar som är målade med orange färg. Spindelkroppen består av sopsäckar fyllda med löv och benen är plogpinnar som målats svarta. Spindelnäten har parkarbetarna gjort av sopsäckar.
Pumpor omgjorda till så kallade minions.
I fjol såg dekorationerna ut så här i Karis. Pumpor omgjorda till så kallade minions. Bild: Hanne Lönnberg allahelgona

Parkavdelningen i Raseborg brukar göra egna dekorationer till halloween och julen. Vid julen för två år sedan förstördes eller försvann en del av dekorationerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland