Hoppa till huvudinnehåll

Missade Moisanders röda – Uefa straffade Moen

Niklas Moisander blev väldigt sur på domaren i VM-kvalmatchen Island-Finland.
Moisander och Moen var inte bästa vänner efter matchen. Niklas Moisander blev väldigt sur på domaren i VM-kvalmatchen Island-Finland. Bild: EPA fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Niklas Moisander

VM-kvalmatchen mellan Island och Finland bjöd på dramatiska slutscener då Ragnar Sigurdsson sköt segermålet i den 95:e minuten. Uefa har satt matchens domare Svein Oddvar Moen på hyllan efter kalabaliken som uppstod i samband med den kontroversiella fullträffen.

Island lyckades vända ett 1–2 underläge till en seger med 3–2 under matchens sista minuter. Speciellt Lukas Hradecky och Niklas Moisander var rosenrasande på den norska huvuddomaren Moen efter att han godkänt Sigurdssons fullträff.

Enligt norska TV2 är Moen tillsvidare avstängd från internationella domaruppdrag efter VM-kvalmatchen på Island. Orsaken är ändå inte Sigurdssons segermål utan vad som hände direkt efteråt.

Finlands lagkapten Niklas Moisander var fly förbannad och greppade tag i Moens skjorta för att uttrycka sin ilska över det godkända målet. Moisander fick endast en varning trots att så gott som hela fotbollsvärlden skulle ha visat Bremen-mittbacken det röda kortet.

– Jag borde ha visat ut honom. Om man gör ett dylikt misstag så får det följder, säger Moen till TV2.

37-åriga Moen räknas till Europas främsta domare och han haft flera internationella uppdrag under karriären. Efter kvalmatchen mellan Island och Finland har Moen inte fått döma varken i Europacuperna eller i det pågående VM-kvalet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport