Hoppa till huvudinnehåll

Däckrumba hos Euromasterkunder

Företaget BB-kuljetus bilar
BB-kuljetus har ett trettiotal bilar som nu behöver vinterdäck om både bilarna och businessen ska kunna rulla. Företaget BB-kuljetus bilar Bild: Yle/Stefan Härus bb kuljetus-bilar,Borgå

Branden vid däckföretaget Euromaster trasslar fortfarande till det hos företag, som förvarade däck till sina bilar vid Euromaster. Bland annat hos BB-kuljetus har situationen varit knepig.

Samma dag (24.10) som däckföretaget Euromasters hall brann ner i Borgå hade transportföretaget BB-kuljetus ämnat byta draghjulen på två fullsläp. Av det blev det ingenting. I några dagar var det också oklart om företagets däck hade klarat sig.

- Först i fredags kunde vi kolla den container där en del av våra däck förvarades. De däcken har klarat sig, men en del däck har brunnit inne, säger BB-kuljetus verkställande direktör Patrik Björkman.

Årets företagare i Borgå - Patrik Björkman
Patrik Björkman. Årets företagare i Borgå - Patrik Björkman Bild: Patrik Björkman bb-kuljetus

Ännu öppen situation

Björkman konstaterar också att det nu kommer att bli aktuellt med en del extra arbete för att få däcken bytta på företagets trettiotal bilar.

- Bilarna kör under dagtid, så det kommer att bli nödvändigt att satsa några kvällar för däckbyte. Vi har också varit tvungna att skaffa en del nya däck, berättar Björkman.

Att branden hos Euromaster uppkom just när vädret ska slå om till vinter var ett beklagligt sammanträffande. Många bilägare som förvarade sina däck hos Euromaster har undrat över vad de ska göra. Ska de köpa nya däck eller vänta på ersättning av Euromaster, är frågan många ställt.

-Visst förstår jag att kunderna är både oroliga och otåliga. Situationen för oss är dock av en annan kaliber och den är ännu öppen. Vi har inte velat stressa Euromaster i den här frågan. Vi förstår nog att de har mycket att göra just nu, säger BB-kuljetus vd Patrik Björkman.

Företaget BB-kuljetus bil
Företaget BB-kuljetus bil Bild: Yle/Stefan Härus bb-kuljetus

Bilarna måste rulla

BB-kuljetus hade däck för cirka 60 000 euro hos Euromaster. En del av dem klarade branden.

- Det var nog en lättnad att inte alla däck brann upp. I sinom tid kommer vi säkert att få däcken ersatta. Nu är det viktigare att vi får vinterdäck under alla våra bilar, eftersom de måste rulla alla dagar oberoende av väder, konstaterar Björkman.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland