Hoppa till huvudinnehåll

De vill bli Östnylands lucia 2016

Luciakandidater.
Luciakandidaterna årgång 2016. Sittande i soffan från vänster: Nea Nordström, Natalie Forsblom, Emilia Lindgård och Julia Halttunen. I bakre raden från vänster: Maria Strandvik, Jenny Kähärä och Emeliina Lökström. Luciakandidater. Bild: Kristoffer Åberg och KSF Media emeliina lökström,Lucia

Sju unga kvinnor vill i år bli Östnylands lucia.

Här är listan med kandidater:

2. Maria Strandvik
3. Emeliina Lökström
4. Julia Halttunen
5. Jenny Kähärä
6. Emilia Lindgård
7. Nea Nordström
8. Natalie Forsblom

Med start den 2 november presenteras kandidaterna individuellt i Yle Östnylands morgonradiosändningar, på Yle Östnylands webbplats och i tidningen Östnyland.

Så här röstar du

Du kan rösta från och med den 1 november. Valurnorna stängs den 28 november klockan 15.

Du kan rösta på tidningen Östnylands redaktion, på Yle Östnylands redaktion, på Aktiakontoren i Borgå, i Sibbo och i Lovisa, i Kulturhuset Grand och hos Borgåbygdens ungdomsförbund r.f.

Donationer till luciainsamlingen kan läggas i kuvertet eller in på luciakontot. Kom ihåg att det inte går att rösta via banktransaktionen. Kontonumret är FI 75 405010 5002 7068.

Hit går pengarna

Medlen från årets insamling går till Koivula (tjänster för bostadslösa) och ungdomsverkstäder i Borgå, Lovisa och i Sibbo.

Då kröns hon

Östnylands lucia kröns vid Rådhustorget i Gamla stan i Borgå den 13 december klockan 18 av Lovisas stadsdirektör Olavi Kaleva.

Kandidatnumreringen har korrigerats den 1.11.2016 kl. 9:00. Ursprungligen började numreringen felaktigt med siffran ett.