Hoppa till huvudinnehåll

Auer: Jag är offer för ett justitiemord

Anneli Auer 3.10.2013.
Anneli Auer 3.10.2013. Bild: AOP/ Timo Korhonen Anneli Auer,Auer

Anneli Auer är besviken över att den sexualbrottsdom som Åbo hovrätt utfärdade mot henne 2013 inte kan hävas. Högsta domstolen gav på onsdagen avslag på Auers ansökan om att sexdomen rivs upp.

Auer kom med ett pressmeddelande på onsdag eftermiddag där hon förundrar sig över HD:s logik. Hon tycker det är märkligt att HD gav avslag trots två nya expertutlåtanden, ett nytt läkarutlåtande och Vasa hovrätts friande dom i mordfallet i Ulvsby.

Hon påpekar bland annat att hennes äldsta dotter har levererat en separat ansökan till Högsta domstolen, där hon säger att hon varken har utsatts för sexuellt eller någon annan slags våld. Ett nytt läkarintyg ska enligt Auer styrka detta.

Domen kommer att rivas upp någon gång, tror Auer

En annan sak som Auer protesterar emot är HD:s tolkning att de nya utlåtandena "inte innehåller några sådana väsentliga nya omständigheter som inte skulle ha behandlats i rättegången tidigare".

Åbo hovrätt beaktade under rättegången inte försvarets expertutlåtande vad gällde trovärdigheten i barnens berättelser, säger Auer.

Hon säger att hon är offer för ett justitiemord. Hon är säker på att domen kommer att rivas upp senast då hennes barn är vuxna och har kunnat lösgöra sig från den nuvarande uppväxtmiljön.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes