Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Inkomstskillnaderna har inte ökat, allt fler har osäkra inkomster

En mikrofiberduk.
En mikrofiberduk. Bild: Yle / Hanna Othman mikrofiberduk,Mikrofiber,städning,Städa,städare

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar.

Läget inrikes:

Inkomstskillnaderna i Finland har inte ökat på 15 år. Arbetslöshetsersättningarna har jämnat ut skillnaderna när arbetslösheten har ökat.

Allt fler jobb förmedlas via olika plattformar, som till exempel städjobb, matleveranser och taxitjänster. De som jobbar så har ändå svårt att få drägliga inkomster och deras ställning på arbetsmarknaden är oftast svag.

Regeringen planerar att fasa ut användningen av stenkol i Finland efter år 2030. Enligt Helsingin Sanomat ingår målet i regeringens energi- och klimatstrategi, som just nu bereds och som ska presenteras för riksdagen i slutet av november.

Läget utrikes:

Frankrike börjar idag förflytta barn från migrantlägret i Calais. Omkring 1 500 minderåriga, som finns kvar sedan lägret revs i förra veckan, ska fraktas till mottagningscentraler runtom i landet.

Svenska Yle har besökt djävulens motorväg, rutten där utmattade invandrare varje vecka dör av uttorkning för att de desperat vill ta sig in i USA.

Påven på besök i Sverige meddelar att den katolska kyrkan inte kommer att godkänna kvinnliga präster.

Vädret: Vädret blir småningom kallare och det börjar snöa . -2..+3 grader, i norr -5..+1 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes