Hoppa till huvudinnehåll

Två påkörningar vid Runebergs hem i Borgå

Korsningen av Alexandersgatan och Runebergsgatan i Borgå.
Korsningen av Alexandersgatan och Runebergsgatan i Borgå är farlig för fotgängare. Korsningen av Alexandersgatan och Runebergsgatan i Borgå. Bild: Yle / Hanna Othman runebergs hem,skyddsvägar,Borgå,trafik

Två äldre personer har inom några dagar på övergångsställe blivit påkörda av bilar vid korsningen av Alexandersgatan och Runebergsgatan i Borgå.

På måndagskvällen strax före kl. 17 skadades en äldre kvinna allvarligt då hon blev påkörd av en personbil när hon korsade ett övergångsställe. Vid samma korsning blev en äldre man påkörd torsdagen den 27 oktober strax före kl. 9.30.

En bilist körde från centrum mot Näse och märkte inte fotgängaren vid övergångsstället. Bilen träffade mannens högra ben. Han slog huvudet mot bilens vindruta och ramlade mot gatan.

Polisen fick veta om olyckan först med en knapp veckas fördröjning, eftersom den skadade fotgängaren och bilisten hade kommit överens om att fotgängaren själv uppsöker hälsovårdscentralen för kontroll.