Hoppa till huvudinnehåll

Godståg och personbil krockade i Lojo - en person dog

En oövervakad järnvägsövergång.
Olyckan skedde vid en oövervakad järnvägsövergång på Hangö-Hyvingebanan. En oövervakad järnvägsövergång. Bild: YLE / Pia Santonen järnvägsövergång

Ett godståg körde in i bakpartiet av en personbil på en oövervakad järnvägsövergång nära riksväg 25 i Lojo i eftermiddags. En pojke som satt i bilens baksäte dog på olycksplatsen.

Personbilen var på väg över järnvägsövergången när tåget som kom från Hangö körde in i den bakre delen av bilen. Bilen slungades av vägen.

Olyckan skedde strax efter klockan 15 på torsdag eftermiddag i Gustavsberg i Lojo, nära gränsen till Raseborg.

Två personer befann sig i bilen. Bilföraren skadades lindrigt och kunde ta sig ut på egen hand. Pojken blev fastklämd i baksätet. Han dog på olycksplatsen.

Tåget hann börja bromsa

Enligt tidningen Länsi-Uusimaa var pojken 14 år gammal medan föraren var en kvinna i medelåldern.

Jourhavande brandmästare Jukka Ekholm uppger till tidningen att sikten är god vid övergången och att tågföraren hann se bilen och började bromsa. Men halva tåget hade redan passerat övergången innan det hann stanna.

Tåget körde cirka 80 kilometer i timmen vid olyckan.

Polisen och olycksutredningscentralen utreder orsaken till olyckan.

Artikeln uppdaterades 3.11 klockan 19:48 med information om att passageraren dog. Artikeln uppdaterades igen 4.11 klockan 05:52 med information citerad av tidningen Länsi-Uusimaa.

Läs också