Hoppa till huvudinnehåll

Husbolag i Vasa stoppar inte sprängningar

Bilden föreställer byggnadsarbetet vid flickiskvarteret i Vasa. En lyftkran och en grävskopa kan skymtas
Byggnadsarbetet vid Flickiskvarteret i Vasa. Bilden föreställer byggnadsarbetet vid flickiskvarteret i Vasa. En lyftkran och en grävskopa kan skymtas Bild: Yle/Jonny Smeds flickis

Fastighetsbolaget Hissa Disponentservice kommer inte att ta till åtgärder på grund av sprängningarna vid byggplatsen i Flickiskvarteret mellan Kyrkoesplanaden och Skolhusgatan där nya byggnader ska växa fram i Vasa.

Disponenten har tagit emot endast ett klagomål på grund av sprängingarna som inleddes under hösten. Bolagets verkställande direktör Juha Hissa har diskuterat saken med byggföretaget Lemminkäinen.

- Lemminkäinen har installerat mätare vid de närbelägna husen på Skolhusgatan och Kyrkoesplanaden och alla visar att vibrationerna ligger inom tillåtna värden, säger Hissa som påpekar att man tar alla klagomål på allvar.

Han uppmuntrar invånarna i fastigheterna i närheten av byggnadsplatsen att ta kontakt om man lägger märkte till skador eller sprickor i fastigheterna.

- Just nu finns det ingen orsak till oro men man ska givetvis höra av sig om man upptäcker skador. Då kommer inspektioner att genomföras och problemen att åtgärdas, säger Hissa.

Sprängningarbetet pågår hela november och eventuellt in i december.

Läs också