Hoppa till huvudinnehåll

Österrikes tränare: Min värsta förlust med landslaget

Österrikes tränare Patrekur Jóhannesson är väldigt besviken.
Patrekur Jóhannesson ville inte tro sina ögon under matchen mot Finland. Österrikes tränare Patrekur Jóhannesson är väldigt besviken. Bild: All Over Press handboll,Patrekur Jóhannesson,Österrikes herrlandslag i handboll

Österrike hade räknat med två enkla poäng då laget inledde EM-kvalet med att möta Finland på hemmaplan. Besvikelsen efter den överraskande förlusten var enorm. Trots felstarten medger lagets tränare Patrekur Jóhannesson att de finländska handbollsherrarna var värda segern.

I det senaste EM-kvalet slog Österrike Finland med 26–23 på bortaplan och hemma vann de rödvita med 29–22. Nu var det ändå ombytta roller då Kaj Kekkis manskap åkte iväg med poängen med siffrorna 31–27.

– Detta var min värsta förlust som österrikisk landslagstränare, sade Patrekur Jóhanneson efter matchen till ORF.

Islänningen som har tränat Österrike sedan november 2011 var besviken på det mesta efter förlusten i Wiener Neustadt där matchen spelades inför en publik på 1500 åskådare.

– Glöden saknades och på det mentala planet klarade mina spelare inte av att ro hem segern. Kanske någon trodde att vi skulle vinna utan att anstränga oss.

– Det här är en enorm besvikelse. Finland var ändå värda segern, avslutade Jóhannesson intervjun med den österrikiska tv-kanalen ORF.

Respekten saknades

Hemmaförlusten mot Finland var helt klart något som de österrikiska spelarna inte hade räknat med.

– Det finns en risk att vi inte respekterade Finland tillräckligt, sade Kiel-proffset Nikola Bilyk till krone.at efter drabbningen.

– Vi gjorde livet svårt för oss och lät dem göra flera enkla fullträffar. Som tur förstörde den här förlusten inte våra chanser att nå EM-slutturneringen, fortsatte Bilyk som fick nöja sig med tre fullträffar.

Österrikes målvakt Thomas Bauer var säkert en av de mest besvikna spelarna i Arena Nova efter öppningsmatchen i EM-kvalet.

– Jag är riktigt sur på allt och alla. 31 insläppta... Jag vågar inte ens tänka hur många baklängesmål vi kommer att släppa mot Bosnien-Hercegovina och Spanien.

Österrike spelar sin nästa kvalmatch på söndag borta mot Bosnien-Hercegovina i Sarajevo.

För Finlands del fortsätter EM-kvalet på lördag då Spanien kommer på besök till Sjundeås nya bollhall. Matchens sänds direkt på Yle Arenan med start klockan 14.30 och i TV2 15.45. För det svenskspråkiga referatet står Sture Forstén och Olle Stenius.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport