Hoppa till huvudinnehåll

Tuco till Tammerfors - "Kommer att bli lysande"

SJK:aren Tuco mötte Heikki Aho och Marco Matrone från Ilves.
Ligacupen: SJK:aren Tuco mötte Heikki Aho och Marco Matrone från Ilves. SJK:aren Tuco mötte Heikki Aho och Marco Matrone från Ilves. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press Finska Ligacupen,Ariel Ngueukam,Seinäjoen Jalkapallokerho

Efter två säsonger och två medaljer flyttar anfallaren Ariel "Tuco" Ngueukam på sig i den inhemska ligan. Den 27-årige kameruniern byter Seinäjoki och SJK mot Tammerfors och Ilves.

Ngueukam har också representerar FC Lahti och Jippo i Finland och spelat totalt 110 matcher i den inhemska ligan. Under den gångna säsongen blev det 32 matcher och fyra mål för bronslaget SJK.

- Jag är nöjd över mitt kontrakt med Ilves. Jag hade flera andra alternativ i ligan men jag valde Ilves som vill utvecklas och gå framåt. Här får jag också en tydlig roll i anfallet. Jag vill tacka Ilves för den beslutsamhet de visade i sina försök att värva mig, säger Ngueukam på klubbens webbplats.

Ilves-tränaren Jarkko Wiss är nöjd med sitt senaste nyförvärv.

- Alltid när jag sett "Tuco" på plan har jag sett storlek, skicklighet och intelligens. Han har förmågan både att skapa och avsluta lägen. Vi har värvat honom som anfallare, men han kan axla flera roller i vårt anfallsspel och han kommer att bli ett lysande nyförvärv, säger Wiss.

I och med Tucos och Jani Tanskas kontrakt har Wiss just nu 15 spelare till sitt förfogande inför 2017.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport