Hoppa till huvudinnehåll

Yle Arenans appar för smart-tv uppdateras

Logo för Yle Arenan
Logo för Yle Arenan yle

Den viktigaste egenskapen hos de nya smart-tv-apparna är möjligheten att logga in på Arenan med en Yle Profil.

Inloggade användare kan favoritmärka program och serier och fortsätta titta där de slutade senast. Tack vare uppdateringen kan också tv-kanalernas direktsändningar ses på Yle Arenan. Appens utseende och sökfunktion har också förbättrats.

De uppdaterade apparna fungerar i följande apparater: Samsung Orsay-apparater som lanserats 2013 och 2014, Samsung Tizen-apparater som lanserats 2015 ja 2016, WebOS-modeller av märket LG som lanserats efter år 2014 samt spelkonsoler av märket PlayStation 3 och PlayStation 4.

Apparna för Sony Bravia och AndroidTV-apparater uppdateras inte den här gången.

De uppdaterade apparna finns att ladda ner kostnadsfritt i apparaternas appbutiker då respektive bolag har godkänt apparna. Apparna har gjorts i samarbete med det svenska bolaget Accedo.

Också Panasonic har tisdagen den 1 november 2016 gett ut sin egen Arenan-app. Appen bygger på de gränssnitt Yle erbjuder, men Panasonic har själv utvecklat appen. Det är första gången en internationell elektroniktillverkare utvecklar en app som bygger på Yles gränssnitt.

För mera information:
Kari Haakana, chef för Arenatjänsterna
kari.haakana@yle.fi, tfn 040 521 8151