Hoppa till huvudinnehåll

Får Puljujärvi fortsätta i NHL? ”Han blir bättre varje kväll”

Jesse Puljujärvi från Edmonton Oilers hösten 2016.
Jesse Puljujärvi har redan etablerat sig i NHL-truppen. Men vill Edmonton låta ett år av det förmånliga nykomlingskontraktet gå? Jesse Puljujärvi från Edmonton Oilers hösten 2016. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi,ishockey,NHL,Edmonton Oilers

Jesse Puljujärvi gjorde sin nionde NHL-match då Edmonton gästade New York Rangers under natten till fredag. Därmed måste klubben nu fatta beslut om Puljujärvi ska spela hela säsongen uppe i toppligan.

Enligt de nuvarande kontraktvillkoren får en junior spela nio matcher i NHL förrän ett år räknas av det förmånliga, tre år långa, nykomlingskontraktet. I Puljujärvis fall betyder detta att de kommande dagarna kommer att visa ifall talangen räcker för att spela i NHL.

Efter två lyckade matcher har ändå valet blivit svårare för tränaren Todd McLellan. Efter förlusten mot New York Rangers, där Puljujärvi noterades för en assist, lyfte McLellan fram superlöftet.

– Han blir bättre varje kväll. Han känner sig säkert mer självsäker också. Det har varit fantastiskt att följa med hans utveckling, sade McLellan till media efter matchen enligt MTV Sport.

Edmonton spelar sin nästa match på lördag mot New York Islanders.

Puljujärvi spelar med ett så kallat tvåvägskontrakt (eng. two-way contract), vilket betyder att Edmoton kan skicka ner löftet till AHL också under säsongen utan att gå via waiver-listan. Det är endast konktraktlängden som står på spel under de kommande dagarna.

Får Jesse Puljujärvi stanna i NHL?

Ja, han är helt enkelt för bra för att bli nerskickad!
84.7% (194 röster)
Nej, han måste få utvecklas i AHL!
15.3% (35 röster)
Antal avgivna röster: 229