Hoppa till huvudinnehåll

Förutspådde det otippade mästerskapet redan 1993 – årsbokscitatet blev en viral hit

Chicago Cubs firar.
Chicago Cubs firar. Bild: Splash / All Over Press Chicago Cubs

Chicago Cubs vinner World Series 2016. Ni hörde det här först. Så skrev Michael Lee i sin skolas årsbok år 1993. 23 år senare visade sig profetian vara sann – och Lee blev en kändis i Chicago.

Natten till torsdagen säkrade Chicago Cubs sitt mästerskap i baseballigan MLB efter en otrolig vändning. Det var första gången som klubben vann ett mästerskap sedan 1908.

Därför kan det anses vara smått otippat att redan 1993 säga att Cubs kommer att vara herren på täppan om 23 år – men det var exakt det som Michael Lee gjorde.

Som sitt årsbokscitat valde han att skriva in den otroliga profetian: ”Chicago Cubs vinner World Series år 2016. Ni hörde det här först”.

Hoppa över Twitterpostning

Därmed var succén fullbordad. I en intervju med tv-kanalen WGN-TV säger Lee att han hade drömt om mästerskapet.

– Jag har aldrig varit så bra på citat från böcker och jag hade haft en väldigt livslik dröm om att Cubs skulle vinna mästerskapet 2016, så jag skrev in det, säger Lee.

Lee var inte den första att tippa på Cubs framgång under 2010-talet. I den populära 80-talsfilmen Back to the Future åker Marty McFly till år 2015 – där Chicago Cubs firar ett World Series-mästerskap. Men nära skjuter ingen hare.

Dags att dra fram spåkulan! Vem vinner fotbollsligan 2039? Vem får lyfta Kanadabucklan i ishockeyligan 2062? Kommentera!

Läs också