Hoppa till huvudinnehåll

Pigga upp din gamla byrå med skojiga handtag och kalkfärg

Det är klart att man blir trött på att se sina gamla möbler år efter år. Trenderna har förändrats och där står den bara, den gamla byrån, och ser exakt likadan ut som den alltid gjort. Ge den ändå en chans till före du slänger den. Lite målfärg och nya handtag gör susen. Det som var det mest tråkiga i din inredning blir det mest unika och skojiga.

Färgen som Lee målar byrån med är en kalkfärg som är gjord av en speciell form av kalk och vatten. Färgen torkar fort och ger en matt och naturlig yta.

Handtag behöver inte alls se ut som handtag brukar. Man kan samla på sig allt smått mellan himmel och jord som man kan laga handtag av. Ju ovanligare och underligare föremål desto roligare.

 • gamla vattenkranar (ser ut som små blommor)
 • gamla skruvar eller bultar
 • läderbälten och stora knappar från kappor och andra kläder
 • leksaksdjur och figurer i plast
 • fönsterbeslag

Listan kan bli hur lång som helst, det är bara att låta fantasin flöda.

Håll upp ögonen och börja samla handtag redan idag!

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö

 • Gör en fräsch citronmarinerad blomkålssallad med äppelsås

  Lättlagad och billig vardagsmat.

  Blomkål kan gärna tillredas mångsidigare än bara kokas i lättsaltat vatten. Efter kokning kan man tex. marinera blomkålen. Här serveras den med rökt fisk, men marinerad blomkål passar som tillägg till det mesta eller som helvegetarisk rätt.

 • Soppa på ugnsbakad zucchini med frasig zucchinibrioche

  Frys in höstens vardagsmat på burk.

  Zucchini utgör basen för denna härligt lena soppa. För att få till en riktigt matig helhet serveras den med en fyllig brioche med inslag av zucchini och rödlök. Zucchini går även bra att frysa in, så passa på att ta tillvara stora som små inför vintern!

 • Svep ihop en vegetarisk tomatpasta som vardagsmat

  Gör tomatsåsen själv och frys ner för vardagsbehov.

  Den här pastan förutsätter att du redan kokat ihop Pauls mustiga tomatsås. Sedan är det en enkel match att svepa ihop denna läckra pastarätt.

 • Tomatstroganoff med korv - en smarrig vardagsrätt

  Mustig hemlagad tomatsås, lök, grädde och korv - voilá!

  Den här stroganoffen med korv förutsätter att du redan lagat en sats av Pauls mustiga tomatsås. Sedan tar det inte många minuter att skära upp korv och koka ihop denna ryskinspirerade rätt.

 • Låt tomatsåsen göra pizzan!

  En riktigt god hemlagad tomatsås är basen för läcker pizza.

  Pizzabaket börjar med att du kokar ihop Pauls mustiga tomatsås.

 • Pauls pizzakanter med tomatsås

  Frasiga och välkryddade till valfri god dipp.

  Pizzakanter låter inte som någon höjdare. Men om man gör enkom bara kanter blir det en riktig höjdare. Viktigt att man har en riktigt god tomatsås till, någonting gott att dippa i och att man kavlar degen tunt så att det egentligen inte blir några kanter.

 • Pauls inkokta kräftor

  Hemligheten med goda kräftor är att få till en smakrik lag.

  Hemligheten med goda kräftor är att få till en ordentlig lag. Slå bort den färdiga lagen som de frysta kräftorna ligger i och gör en egen. Slutresultatet blir mycket godare och fräschare.

 • Västerbottenpaj med rostade sesamfrön

  Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

  En enkel paj med god ost och med smak av rostade sesamfrön och kummin. Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.