Hoppa till huvudinnehåll

Östnylands luciakandidat 4, Julia Halttunen

Julia Halttunen
Julia Halttunen. Julia Halttunen Bild: Kristoffer Åberg och KSF Media kandidat till östnylands lucia 2016,Lucia

Julia Halttunen, 16 år, kommer från Ebbo i Borgå.

Julia Halttunen beskriver sig själv som väldigt kreativ och musikalisk. Hon är omtänksam, hjälpsam och kommer snabbt på lösningar till problem. Hon säger också att hon respekterar allas olikheter.

Julia studerar vid Borgå Gymnasium. Sin fritid har hon inga svårigheter att fylla. Julia skriver egna låtar, är tillsammans med sina kompisar, sjunger i kör och spelar piano. Hennes musikvitsord är 10.

Första luciaminnet har Julia från då hon var 6 år gammal och första gången var och tittade på luciakröningen. Hon minns att hon stod längst fram och att det var kallt.

- Jag såg lucia, hörde hennes röst och blev kär. Jag sa till min mamma att jag också vill ha en sådan fin krona på mitt huvud. Ända sedan den dagen har jag drömt om att få bli lucia.

Julia bryr sig om och vill hjälpa sina medmänniskor. Hon jobbar bra med alla i sin närhet, därför hoppas hon på att få bli Östnylands lucia.

Läs mera:

De vill bli Östnylands lucia 2016

Sju unga kvinnor vill i år bli Östnylands lucia. Omröstningen pågår från och med den 1 november till och med den 28 november.