Hoppa till huvudinnehåll

Kihlstedt besviken: Det är nivåskillnad

Oscar Kihlstedt med bollen.
Oscar Kihlstedt. Oscar Kihlstedt med bollen. Bild: Yle/Patric Westerlund handboll,Finlands herrlandslag i handboll,oscar kihlstedt

Finland hade inget att hämta i kvalmatchen mot Spanien på hemmaplan. Framför allt i den andra halvleken visade de spanska världsstjärnorna sin styrka.

Till en början såg det bra ut för Finland i kvalmatchen mot Spanien. Laget hängde bra med i första halvlek men i andra rasade allt samman. Spanien visade varför man tillhör världseliten och vann till slut enkelt med 36–21.

– Just nu känner man stor besvikelse. Det är nivåskillnad och det syntes i matchen. Har vi en bra dag kan vi utmana Spanien men när vi spelar som vi gjorde idag så går det så här, säger Oscar Kihlstedt till Yle Sporten efter matchen.

Ändringar i spelsystemet fungerade inte

Finland försökte under matchens gång ändra spelsystem för att kunna utmana Spanien men det lyckades inte.

– Vi står på hälarna i matchen. Planen var att spela ett aggressivt försvarsspel och det lyckades vi inte med idag, säger Kihlstedt.

Spanien är det bästa laget i kvalgruppen och för Finlands del gäller det mest att rikta in sig på att göra bra matcher mot Österrike och Bosnien och Hercegovina.

– Det här var ingen måstematch för vår del. Vi kämpar med Österrike och Bosnien och Hercegovina om att komma tvåa och trea i gruppen, säger Kihlstedt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport