Hoppa till huvudinnehåll

Alpinstjärna i konflikt med norska skidförbundet – nobbar slalompremiären i Finland

Henrik Kristoffersen i storslalomspremiären i Sölden i oktober.
I oktober deltog Henrik Kristoffersen i storslalomspremiären i Sölden. Henrik Kristoffersen i storslalomspremiären i Sölden i oktober. Bild: EPA/CHRISTIAN BRUNA Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen och det norska skidförbundet har hamnat i luven på varandra. En konflikt gällande ett personligt sponsoravtal har resulterat i att Kristoffersen stannar hemma när årets första världscuptävling i slalom går av stapeln i Levi på söndagen.

Konfliken har sin grund i att Kristoffersen vill göra reklam för en personlig sponsor på sin hjälm, något som skidförbundet inte vill acceptera.

Kristoffersen deltar heller inte i det förberedande landslagslägret i svenska Kåbdalis, utan fortsätter att träna på egen hand inför slalomtävlingen som går av stapeln i Beaver Creek i USA den 4 december.

22-åringen har lämnat in en stämningsansökan mot det norska skidförbundet och har hänvisat till att landslagskollegan Aksel Lund Svindal har tillåtits teckna ett motsvarande sponsoravtal.

– Just nu finns det så mycket stök kring mig att jag hoppas att landslaget får möjligheten att förbereda sig så gott det kan. De ska inte behöva bli påverkade av situationen som skidförbundet har försatt mig i, sade Kristoffersen till NRK.

År 2015 blev tävlingarna i Levi inställda, men år 2014 vann Kristoffersen.

Förra säsongen vann den norska slalomstjärnan sex slalomtävlingar. Han vann slalomcupen före tvåan Marcel Hirscher från Österrike och trean Felix Neureuther från Tyskland.