Hoppa till huvudinnehåll

Nya Sjundeåhallen behöver mera pengar

En byggnadsställning i en nästan klar allaktivitetshall.
Hallbolaget behöver pengar att betala bort fakturor med. En byggnadsställning i en nästan klar allaktivitetshall. Bild: Yle/Malin Valtonen folksam arena,Sjundeå,allaktivitetshallar,idrottshallar

Bygget av den nya idrottshallen i Sjundeå försenades på grund att betonggolvet torkade långsammare än beräknat. Det leder till att inkomsterna för i år blev mindre än planerat och hallbolaget behöver pengar för att kunna betala sina fakturor.

Någon större dramatik ligger ändå inte bakom. Hallbolaget räknar med att i nästa år klara av balansen mellan inkomster och utgifter. Tomrummet i kassan ska man fixa genom att sälja hedersplattor, evenemang och reklamplats.

Men det tar tid och för att klara av högen på obetalda räkningar på närmare 80 000 euro ansöker man nu av Sjundeå kommun om proprieborgen för en kontolimit på 200 000 euro.

Med kontolimiten kunde hallbolaget betala bort räkningarna och slippa dröjsmålsräntor. Dessutom skulle en kontolimit erbjuda flexibilitet för verksamheten och anskaffningarna i nästa år.

Summan som nu fattas är cirka 2 procent av hallens totala kostnader på 3,75 miljoner euro.

Sedan tidigare har Sjundeå kommun beviljat Sjundeå Allaktivitetshall en proprieborgen på 1 miljon euro.

Kommunstyrelsen ger för sin del grönt ljus till arrangemanget. Kommunfullmäktige fattar det slutliga beslutet.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Västnyland