Hoppa till huvudinnehåll

X3M cyklar för världens barn

Janne Grönroos och Christoffer Strandberg med Näsdagsnäsor 2016
Janne och Christoffer cyklar tandem för välgörenhet. Janne Grönroos och Christoffer Strandberg med Näsdagsnäsor 2016 Bild: Yle/Malena Holmström radio x3m

- En trevlig liten tur. Så beskriver Janne Grönroos sina förväntningar inför Näsdagens (fredagen den 11:e november) utmaning; att ta sig från Helsingfors till Tammerfors på under 12 timmar. På tandemcykel.

I en varm bil eller tågkupé kunde man kanske tala om en trevlig liten tur, men då resan på omkring 200 kilometer ska genomföras på tandemcykel, i vinterkyla, undrar man om han inte fortfarande lever i förnekelse.

En mera realistisk analys av utmaningen står medcyklisten Christoffer Strandberg för.

- Det finns gånger då skämt och bortförklaringar är den rätta medicinen. Det här är inte den gången. Jag tror att vi senast då vi sätter oss på sadlarna på fredag morgon glömmer hur bra den här idén lät då den drömdes ihop en varm oktoberdag då sommarens sista strålar smekte våra kinder.

Målet är att hinna fram till Tammerfors, och livesändningen på TV2 som görs därifrån med start klockan 19.00.

Följ med specialsändningen

Hela resan kan du följa med under Näsdagen då X3M har en specialsändning som startar klockan 07.00 och pågår fram till klockan 19.00. Sändningen leds av programledarpar som vanligtvis inte sänder tillsammans och studion kommer också att besökas av en hel del intressanta gäster.

Förra året fick Pernilla ett extra mellannamn och Janne piercade naveln – allt för välgörenhet. Vi får se vilka utmaningar som väntar våra programledare den här omgången.

Delta i X3M:s Näsdagsinsamling och påverka samtidigt hur utmaningarna urartar genom att skicka ett sms till numret 16499 med texten X3M. Sms:et kostar 10€ och går oavkortat till Näsdagsstiftelsen som under åren gjort betydande resultat till förmån för världens barn.

Du kan läsa mer om Näsdagen här