Hoppa till huvudinnehåll

Flera dagar långt vattenavbrott i kontorshus vid Kägeluddens tunnelbygge

Byggarbete på Kägeludden i Esbo.
Bild på byggarbetsplatsen från början av oktober. Ring I ska få ett tak vid Kägeludden. Byggarbete på Kägeludden i Esbo. Bild: Yle/ Christoffer Gröhn byggplatser,kägeludden,Kägeludden,Esbo

En kontorsfastighet i Otnäs har varit utan vatten i flera dagar och de anställda måste använda flyttbara utetoaletter. Ombyggnaden av Ring I vid Kägeludden och det plötsliga vintervädret har orsakat vattenavbrottet.

På söndagen upptäckte personalen på TNS Global att det inte kom något vatten. TNS gör gallupundersökningar och på söndagarna jobbar de som utför telefonintervjuer i huset.

Personaldirektör Eila Onniselkä på TNS Global berättar att mer än hundra anställda påverkats av vattenavbrottet.

- Vattenavbrottet har orsakat besvär på det sättet att vi inte har haft toaletterna i användning, och inte kunnat koka kaffe och annat sådant som hör till vardagen på ett kontor. Men allt går att ordna, säger Eila Onniselkä.

På tisdag hämtades flyttbara utetoaletter till fastigheten.

Vattenledningarna har frusit

Enligt fastighetens ägare, pensionsbolaget Elo, har vattenledningar i samband med ett bygge som staden ansvarar för frusit under veckoslutet. Det här har lett till vattenavbrott i fastigheten på Karlavägen 9.

På Helsingforsregionens miljötjänster HRM bekräftar övervakare Johannes Jumppanen att tillfälliga vattenledningar har frusit. De tillfälliga arrangemangen har att göra med ombyggnaden av Ring I.

På tisdag kväll fick fastigheten fortfarande inte vatten.

Bolaget SRV är entreprenörer på vägbygget. Ring I byggs om vid Kägeludden. Ett tak ska byggas över Ring I så att ringvägen går i en tunnel.

Läs också