Hoppa till huvudinnehåll

Euromaster redo att bygga nytt i Borgå efter eldsvåda

Euromaster dagen efter branden
Euromaster dagen efter branden. Euromaster dagen efter branden Bild: Yle/Stefan Paavola Euromaster,eldsvåda i euromaster

För några veckor sedan totalförstördes däckföretaget Euromasters lokaler i Borgå i en eldsvåda. Tanken är att bygga nytt så snart som möjligt.

Euromaster i Borgå har fått i gång sin verksamhet efter den förödande eldsvådan för några veckor sedan. Företagets hall i Östermalm i Borgå totalförstördes.

Dock är verksamheten aningen bristfällig ännu, säger vd Carl Segercrantz.

– Vi är tillfälligt inhyrda hos Porvoon autopalvelu och har en liten verksamhet där. På den tunga sidan betjänar vi våra kunder främst med vår servicebil. Men vi är långt ifrån den kapacitet vi borde ha.

Företaget håller dessutom på att leta efter andra tillfälliga lokaler där man kunde bedriva sin verksamhet ända tills man har hunnit bygga nya, egna lokaler i Borgå.

– Vi är i startgroparna att ta de första spadtagen så fort myndighetsprocesserna är klara och vi har alla bygglov som behövs, säger Segercrantz.

Inget officiellt om brandorsaken

Då eldsvådan började höll Euromaster på med att renovera taket på sin hall i Borgå. En teori var att eldsvådan startade i samband med renoveringen.

Euromaster har ändå inte fått några officiella besked om brandorsaken från polisen ännu i det här skedet.

Enligt Carl Segercrantz torde det ändå vara ganska klart att takrenoveringen var orsaken.

– Alla processer med försäkringsbolaget är i gång och saken framskrider, men vi har ännu inte fått någon slutlig information.