Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Trump på väg mot seger, sex gripna för våldtäkt på Ålandsfärja

Hillary Clinton och Donald Trump i den andra presidentvalsdebatten.
Hillary Clinton och Donald Trump i den andra presidentvalsdebatten. Bild: EPA/RICK T. WILKING Hillary Clinton,Donald Trump,Clinton,Trump,Presidentval i USA, Presidentvalet i USA 2016,USA,presidentval,valdebatt,debatt

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar.

Läget ute i världen:

Amerikanerna har röstat i presidentval och världen följer med spänning med rösträkningen. Republikanen Trump har verklig vind i seglen just nu.

I takt med att rösträkningen i USA framskrider reagerar också börser och valutor runtom i världen. På börsen i Tokyo har Nikkei-indexet gått ner med över fyra procent, och på börsen i Hongkong är nedgången över tre procent.

I dag får vi veta hur det går med regeringskrisen i Estland då parlamentet röstar om förtroendet för regeringen.

Läget här hemma:

Polisen på Åland har gripit sex personer som misstänks för en grov våldtäkt på en färja som trafikerar rutten Åland-Sverige. De misstänkta greps ombord på färjan. Alla inblandade är bosatta i Sverige.

VR uppmanar tågpassagerare att vara beredda på förseningar och inställda turer i dag med anledning av mängderna snö i södra Finland.

Riksdagen debatterar oppositionens skuggbudgetar och frågan om det det finns realistiska alternativ till regeringens budget.

PK-35:s urusla säsong är på väg att få sista spiken i kistan. Enligt Ilta-Sanomat går Vandalaget i konkurs.

Helsingfors stadsplaneringsnämnd har godkänt ett principprogram för stadens grönområden. Staden godkände nyligen en ny generalplan som leder till tätare bebyggelse och att det kan planeras bostäder på grönområden.

Vädret: Det snöar ymnigt i söder, i norr klarare och kallt. Temperaturen är -2...-9 grader, i norr -5...-15 grader. I Lappland lokalt -20 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes