Hoppa till huvudinnehåll

BUU-klubben åker på turné 2016 i Svenskfinland

BUU-klubbens programledare Staffan, Hanna och Jonathan
BUU-klubbsledarna Staffan Gräsbeck, Hanna Enlund och Jonathan “Jontti” Granbacka BUU-klubbens programledare Staffan, Hanna och Jonathan Bild: YLE buuklubbens julturne 2016,Buu-klubben

Den 17 november 2016 bär det av igen! Då åker BUU-klubbens programledare Staffan Gräsbeck, Hanna Enlund och Jonathan ”Jontti” Granbacka ut på turné i Svenskfinland.
I år kommer vi att besöka bland annat Malax, Jakobstad, Karleby och Vasa i Österbotten. I Nyland besöker vi Karis, Ekenäs, Hyvinge, Borgå och Helsingfors. Orterna varierar från år till år.

Vi skulle gärna besöka alla orter för att kunna träffa alla barn i hela Finland, men det är praktiskt omöjligt, så det blir ett urval av orter, berättar Jontti. I år åker BUU-klubben bland annat till Hyvinge, en väldigt finsk ort med en liten svensk minoritet. Det känns extra viktigt att också uppmärksamma sådana orter där utbudet av svensk barnkultur annars inte är så stort.

Vad är det som gör att BUU-klubben år efter år satsar på att åka på turné? Mitt i novembermörkret och julstressen? Jo, trots att det blir långa dagar och många kilometer är det en höjdpunkt för oss programledare, säger Hanna. Vi jobbar alltid för barn, men det är sällan vi hinner träffa våra tittare, få kontakt med dem och umgås med dem en stund. Den energi och det enormt positiva mottagandet vi får av alla BUU-klubbisar är så oerhört viktigt och roligt för oss alla! Det ger oss massor av energi! Det finaste är ändå att se all den glädje hos barnen då de får träffa BUU-klubben.

Strumphittarnas konferencier Staffan Gräsbeck
Staffan och “fotografstrumpan” från Strumphittarna hälsar: “ta med en egen stumpa eller socka när du kommer på vår show! Om du vill kan du göra den till en strumpdocka på förhand, men det är inte nödvändigt”. Strumphittarnas konferencier Staffan Gräsbeck Bild: YLE/Ann-Catrin Rosenberg strumphittarna

BUU-showerna är i allra högsta grad interaktiva! Det är meningen att barnen ska delta, och det brukar de göra mer än gärna. I år har showen ett nytt element; tillsammans med alla BUU-klubbisar på samtliga orter som BUU-klubben besöker ska vi skapa ”Världens största strumpkör”. Vi kommer att filma showen på vissa orter, dessutom får alla barn BUU-klubbens och Röda Korsets gemensamma julkalender.

Ta med en egen stumpa eller socka när du kommer på vår show!

Sjungande strumpor har blivit en vanlig del av BUU-klubben under de senaste åren. Det finns en strumpkör i Hittehatt och i julkalendern i fjol hade strumporna en framträdande roll.

Just nu, i november, pågår Strumphittarna i BUU-klubben. Strumphittarna är en sångtävling för strumpor, som barnen själva har pyntat och skickat in. Buu-klubben producerar musik till strumpartisterna och barnen får rösta fram vinnaren i Strumphittarna. (Strumphittarna sänds i BUU-klubben på fredagar i november, finalen är den 25.11).

Tanken är nu att alla som kommer på BUU-klubbens show sjunger en sång tillsammans med programledarna – med en strumpa på handen. Uppträdandet filmas och i december får vi sedan se resultatet; världens största stumpkör, på barnens arena. Kanske vi lyckas få många tusen sjungande strumpor!

DatumPlatsTidAdress
to 17.11Närpes: Trollebo daghem (ej för allmänheten)kl 10Trollebovägen 30, Närpes
Korsnäs: Kottebo daghem (ej för allmänheten)kl 14.30 Lillmaarsvägen 22
Malax: Bygdegården kl 17.30
fre 18.11Jakobstad: Schaumansalenkl 10 Köpmansgatan 10
Karleby: biblioteket kl 14 och kl 16Storgatan 3
lö 19.11BUU-dag i Vasa: Vasa övningsskolakl 10-14 (show kl 10.30, 12.00 och 13.00)Kyrkoesplanaden 11-13
to 24.11Karis: Katarinaskolankl 10 Nabogatan 18
Ekenäs: Snåresalenkl 15 och kl 17 Raseborgsvägen 8-10
fre 25.11Hyvinge: Svenska skolan i Hyvingekl 10Hyvingegatan 44
Borgå: Kulturhuset Grandkl 15 och kl 17 Biskopsgatan 28
lö 26.11BUU-dag i Helsingfors: Stora smedjankl 12-16.30 (show 12.15, 13, 14, 14,45, 15.30 - biljetter bokas skilt till showen) Radiogatan 5

BUU-showerna i Helsingfors har ett begränsat antal platser per föreställningar

Under BUU-dagen I Helsingfors, den 26.1.2016 kl 12.00-16.30 i Stora Smedjan på Yle, kommer det att visas fem BUU shower. Det som är nytt för i år är att man kan boka biljett på förhand till de olika showerna, max 6 biljetter per sällskap. Om det visar sig att det finns lediga platser kvar till showerna under BUU-dagen så delar vi ut platser, i den ordningen som barn och vuxna anländer till Stora Smedjan. Därför är det viktigt att vara i tid. Buu-dagen och turnèn är gratis och julkalendern som delas ut finns även att beställa på buu.yle.fi fr.o.m. den 17.11.2016.

Här kan du reservera plats:

29.10.2018 Årtalet för turnén har lagts till i artikeln, för att undvika sammanblandning med senare års turnéer.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP