Hoppa till huvudinnehåll

Djokovic i knipa – då vaknade stjärnan

Novak Djokovic.
Novak Djokovic jagar sin femte raka titel i ATP-slutspelet. Novak Djokovic. Bild: EPA Novak Đoković

Novak Djokovic var illa ute i sin första match i ATP-slutspelet i London. Då fick serben i gång spelet och slog Dominik Thiem.

Säsongen har varit tudelad för de senaste årens tennisdominant Novak Djokovic. I somras fullbordade serben sin meritlista när han vann Franska Öppna i Paris. Därmed har han tagit hem samtliga Grand Slam-turneringar.

Efter det har Djokovic tappat form och i samma veva har han också gått miste om förstaplatsen på världsrankningen till Andy Murray. Under veckan som kommer har Djokovic ändå chansen att avrunda säsongen utmärkt.

ATP-slutspelet avgörs i London och Djokovic har chansen att tangera ett rekord. Roger Federer har sex titlar i turneringen, Djokovic står på fem just nu.

– Jag har haft ett bra år och jag är här för att kröna säsongen på bästa sätt, sa Djokovic inför turneringen.

"Kände mig väldigt bekväm"

På söndagen inledde Djokovic med match mot Dominic Thiem. Den österrikiska debutanten chockade serben i det första setet. Han tog hem det i tiebreak, men sedan vaknade Djokovic.

Världstvåan tog hem det andra setet med 6–0 och i det tredje setet fortsatte Djokovic att övertyga. Han vann det med 6–2.

– Jag visste att de första gamen i andra set var viktiga. Efter det kände jag mig väldigt bekväm på planen, säger Djokovic.

ATP-slutspelet inleds med ett gruppspel. De två övriga i Djokovics grupp är Milos Raonic och Gael Monfils. I den andra gruppen spelar Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nishikori och Marin Cilic. De två bästa i varje grupp avancerar till semifinal.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport