Hoppa till huvudinnehåll

Eagles of Death Metal portades från Bataclan

Eagles of Death Metals frontfigur Jesse Hughes sörjer offren i terrorattackerna i Paris, 8 december 2015.
Jesse Hughes med Eagles of Death Metal sörjde tillsammans med Parisborna i december 2015. Eagles of Death Metals frontfigur Jesse Hughes sörjer offren i terrorattackerna i Paris, 8 december 2015. Bild: EPA/YOAN VALAT terrorattack i paris,Eagles of Death Metal

Medlemmar i gruppen Eagles of Death Metal, som spelade på Bataclan när konsertsalen attackerades av jihadister ifjol, portades från nyinvigningen av lokalen. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

- De kom och jag slängde ut dem. Vissa saker kan man inte förlåta, sade en av direktörerna för Bataclan, Jules Frutos till AFP.

Frontmannen i Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, har tidigare under året upprört med kommentarer om att den muslimska personalen på Bataclan skulle ha varit involverad i attacken där 89 människor dog.

Högerextrema Hughes har också hävdat att muslimer skulle ha stått utanför Bataclan och firat medan attacken pågick. Det påståendet har inte kunnat styrkas.

Hughes kommentarer har skadat bandets image. Flera franska festivaler drog tillbaka sina inbjudningar till bandet i samband med uttalandena. Hughes har innan sina kommentarer om muslimer sagt att han vill vara den första att stå på Bataclans scen när det öppnar igen.

Bataclan återinvigdes med Sting på scenen.

Bandets manager förnekar

Samtidigt rapporterar musiktidningen Billboard att Jesse Hughes med bandmedlemmar inte alls har försökt ta sig in på Bataclan. I en kommentar för tidningen avfärdar bandets manager Marc Pollack Bataclandirektörens påståenden.

- Denna dag handlar inte om Jesse Hughes eller hans band. Jesse är här för att minnas dagen för ett år sedan med vänner, familj och fans. Jules Frutos sprider falska påståenden till pressen och förstör möjligheten att sprida fred och kärlek. Jesse försökte aldrig ta sig in på klubben, sade Pollack.

Enligt Pollack var Jesse Hughes på plats utanför Bataclan för att hälsa på och samtala med fans om händelserna för ett år sedan. Han hade inte biljett till konserten och hade heller inte för avsikt att ta sig in, säger managern.

Läs mera:

Hon förlorade sin dotter på Bataclan – konsertlokalen återinvigdes på lördagen

På lördagskvällen öppnade konsertlokalen Bataclan i Paris inför ettårsdagen av terrorattackerna. Flera hundra platser reserverades för offrens anhöriga. En av dem är Patricia Correia. Svenska Yles Europakorrespondent träffade henne i Paris på lördagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes