Hoppa till huvudinnehåll

Gatumissionen kan fortsätta rusmedelsarbetet i Hangö

Åtta personer i en matsal. Sex personer sitter vid tre olika bord. Två andra står i bakgrunden och tar mat. Det finns bröd, mjölk, vatten och kryddor på borden.
Gatumissionens dagcenter på Gentoftegatan i Hangö. Åtta personer i en matsal. Sex personer sitter vid tre olika bord. Två andra står i bakgrunden och tar mat. Det finns bröd, mjölk, vatten och kryddor på borden. Bild: Hangö gatumission Hangö,Västnyland,hangö gatumission,dagcenter

Gatumissionen i Hangö kan fortsätta med sitt missbrukararbete i alla fall ett år till. Staden har beviljat föreningen stöd för hela år 2017.

Staden och Gatumissionen har samarbetat länge.

Grundtrygghetsdirektören har förhandlat om vilka tjänster Gatumissionen kan sälja till staden när det gäller alkohol- och rusmedelsarbete. Gatumissionen kan bland annat upprätthålla en dagcentral.

Föreningen har uppmanats ansöka om nytt verksamhetsstöd. Föreningen ansökte därför om 5 500 euro per månad för en period om 2 till 3 år.

Politikerna i grundtrygghetsnämnden i Hangö beslutade på torsdagen (10.11) att bevilja stöd till Gatumissionen. Stödet är både lägre och gäller för en kortare tid än vad föreningen ansökte om. Gatumissionen får 4 000 euro i månaden under ett år.

Gatumissionen har dessutom i flera år fått drygt 2 000 euro i månaden för att upprätthålla så kallat socialt disponentskap och en verksamhet som kallas Pikku Päivis.

Hangös egen socialbyrå har så småningom tagit över många av de uppgifter som föreningen tidigare skötte. Det gamla avtalet om Pikku Päivis har därför avslutats. Frågan om framtiden är fortfarande inte avgjord.

Staden köper numera också rehabiliterande arbetsverksamhet för långtidsarbetslösa av Gatumissionen.

Artikeln förtydligades 14.11 kl. 14:35. Pikku Päivis och dagcentralen är två skilda verksamheter. Bilden uppdaterades med en bild från dagcentralen på Gentoftegatan. Verksamheten finns inte längre vid Korsmansgatan.