Hoppa till huvudinnehåll

Borgå stad förstorar parkeringsplatsen vid Näse gård

Bilar står parkerade längs snöig sandväg
Bilar står parkerade längs snöig sandväg Bild: Yle/Fredrika Sundén Borgå,parkeringsplatser,parkeringsområden,bilar,parkeringsplatsen i näse

Den 15 november börjar Borgå stad förstora parkeringsplatsen intill Näse gård. Parkeringsplatsen har varit ett problemområde.

Det har dykt upp lappar under vindrutetorkarna på några av de bilar som står parkerade på sandplanen intill Näse gård i Borgå.

På lapparna står det att man inte kan parkera där från och med tisdagen den 15 november, eftersom Borgå stad bygger ett parkeringsområde för ungefär 30 bilar.

Arbetena ska ta ungefär två veckor.

Grävskopa flyttar jord
Grävskopan var på plats redan på måndagen. Grävskopa flyttar jord Bild: Yle/Fredrika Sundén grävmaskiner,markbyggnad,Borgå,näse,parkeringsplatser

– Vi utvidgar parkeringsplatsen snabbt och med lite besvär, säger trafikingenjör Hanna Linna-Varis. Desto mer kan vi inte gräva där eftersom det finns arkeologiska jordlager.

Parkeringsplatsen är populär bland pendlare och folk som jobbar i Borgå centrum, eftersom det är gratis att parkera där. Därför är parkeringsplatsen ofta väldigt full.

Nu är tanken dels att få mer utrymme på parkeringsplatsen, dels att göra den klarare.

– Det har varit ett problemområde. Folk har parkerat på vägen som leder upp till Näse begravningsplats och det har lett till en del krångliga situationer.

Parkeringsplatsen kommer inte att asfalteras.

Lapp med texten Katsokaa miten pysäköitte seuraavan kerran!
Bilisters sätt att parkera i Näse har väckt irritation. De här lapparna dök upp i flera vindrutor i september. Lapp med texten Katsokaa miten pysäköitte seuraavan kerran! Bild: Yle parkeringsplats,parkeringsfel