Hoppa till huvudinnehåll

IS: Bröderna Kuqi och FC Inter överens

Shefki Kuqi.
Shefki Kuqi höll FC Inter i fotbollsligan. Shefki Kuqi. Bild: All Over Press Shefki Kuqi

FC Inter från Åbo hölls kvar i fotbollsligan via en kvalseger över lokalrivalen TPS. Enligt Iltasanomat kommer Åboklubben att förlänga kontrakten med både tränaren Shefki Kuqi och anfallaren Njazi Kuqi.

Enligt tidningens uppgifter är båda brödernas kontrakt tvååriga.

– Vi är nog överens. Den sista detaljen som fattas är namnen på kontraktspappren, men det lutar nog mot att jobbet här fortsätter, säger Shefki Kuqi till IS.

Säsongen 2016 blev händelserik för bröderna Kuqi, som inledde året i PK-35. Mitt under säsongen lämnade bägge Vanda för Åbo, där uppdraget var att hålla FC Inter kvar i ligan, vilket man också lyckades med. Njazi Kuqi gjorde bland annat åtta ligamål för Åboklubben.

Den hårt kritiserade och mycket omdiskuterade Shefki Kuqi har varit nöjd med sin tillvaro i Åbo.

– Vi håller paus till januari. Jag har varit väldigt nöjd i Åbo. Jag har också tidigare sagt att det har varit som att komma till ett annat land. I mina tidigare klubbar Honka och PK har jag tvingats kämpa med en uppsjö av olika ärenden. I FC Inter är av en helt annan klass, säger Kuqi till Iltasanomat.