Hoppa till huvudinnehåll

Guldskytten förlänger med IFK Mariehamn

Bobbie Friberg da Cruz spela för IFK Mariehamn.
Bobbie Friberg da Cruz spelar vidare för IFK Mariehamn. Bobbie Friberg da Cruz spela för IFK Mariehamn. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press Bobbie Friberg da Cruz

I säsongens sista match gjorde han sitt första ligamål för IFK Mariehamn, och nu väljer mittbacken Bobbie Friberg da Cruz att förlänga sin vistelse på Åland med ytterligare en säsong.

Friberg da Cruz har spelat tre säsonger i IFK Mariehamn.

– Kroppen känns riktigt bra och jag känner att jag varit stark hela säsongen och fortsätter att utveckla mitt spel så det känns väldigt motiverande att fortsätta i IFK, säger Bobbie Friberg da Cruz i klubbens pressmeddelande.

Innan den idag 34-årige Göteborgaren dök upp på Åland spelade han sju säsonger i GAIS, och tre säsonger i både Randers i Danmark och Kongsvinger i Norge. Till IFK Mariehamn kom han från IFK Norrköping inför säsongen 2014.

– Vår uppfattning är att Bobbie i år har gjort sin klart bästa säsong sedan han kom hit för tre år sedan och han är motiverad och skadefri och vill satsa vidare. Då känns det enkelt att fortsätta tillsammans. Bobbie är en av våra ledande karaktärer i laget och en av nyckelspelarna i vår fortsatta satsning, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson i pressutskicket.

Förutom spel i ligan 2017 får Friberg da Cruz också ställa in sig på kval till Champions League, där IFK får delta i egenskap av finska mästare 2016.

I och med kontraktet med Friberg da Cruz har de finska mästarna tolv spelare under kontrakt för 2017.