Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen öppnade med seger – slog Franska öppna-mästarna

John Peers och Henri Kontinen på tennisbanan.
John Peers och Henri Kontinen har varit på spelhumör under de senaste veckorna. John Peers och Henri Kontinen på tennisbanan. Bild: imago/Colorsport/ All Over Press Henri Kontinen,John Peers,tennis

Henri Kontinen och John Peers inledde tennissäsongens finalturnering i London på bästa möjliga sätt.

Kontinen/Peers besegrade spanska duon Marc Lopez/Feliciano Lopez med 6–3, 7–6. Kontinen avgjorde matchen med en backhandvolley i andra setets tie-break. Före det hade finländaren slagit en matchboll i nätet.

I ATP-slutspelet kan kan setdifferensen också ha en avgörande roll vad gäller avancemang från gruppspelet. Därför var 2–0-siffrorna en värdefull del av segern.

Lopez/Lopez firade seger i säsongens andra Grand slam-turnering Franska öppna i början av sommaren. Duon ligger på fjärde plats i världsrankingen.

Kontinen/Peers har inte varit så framgångsrika i årets Grand slam-turneringar men har under de senaste veckorna varit det hetaste paret i dubbel. För drygt en vecka sedan firade de seger i Mastersturneringen i Paris och klev till femte plats på rankinglistan.

Kontinens och Peers följande match spelas på onsdagen och den sista gruppspelsmatchen står på programmet på fredagen. De två bästa från bägge grupperna avancerar till semifinal.

Nishikori slog Wawrinka

I måndagens första singelmatch hade Kei Nishikori inga större problem med att besegra Stan Wawrinka. Nishikori vann i två raka set med siffrorna 6–2, 6–3.

Nishikori är femma i världsrankingen medan Wawrinka ligger en placering högre upp på fjärde plats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport