Hoppa till huvudinnehåll

Sju pakistanska soldater dödades i indisk artillerield i delade Kashmir

Indien har infört nattligt utegångsförbud i Kashmirs huvudstad Srinagar på grund av omfattande protester mot säkerhetsstyrkor i landets enda delstat med muslimsk majoritet
Indien har infört nattligt utegångsförbud i Kashmirs huvudstad Srinagar på grund av omfattande protester mot säkerhetsstyrkor i landets enda delstat med muslimsk majoritet Indien har infört nattligt utegångsförbud i Kashmirs huvudstad Srinagar på grund av omfattande protester mot säkerhetsstyrkor i landets enda delstat med muslimsk majoritet Bild: EPA/FAROOQ KHAN Indien,Jammu och Kashmir

Sju pakistanska soldater har dödats i indisk artillerield vid den omstridda gränsen mellan länderna uppger pakistanska militärkällor.

Soldaterna dödades vid den spända gränsen mellan indiska och pakistanska Kashmir i natt hävdar Pakistan.

- Sju soldater omfattade martyrskap vid gränsen efter att Indien bröt mot stilleståndsavtalet sent i går kväll. Pakistan svarade effektivt mot den oprovocerade indiska eldgivningen, säger pakistanierna i ett uttalande.

Våldsamheter vid gränsen har krävt många offer under den senaste tiden med dödstalet i natt var ovanligt högt om Pakistans uppgifter stämmer.

Indien har inte ännu kommenterar det pakistanska uttalandet.

Allt mer spänt

Relationerna mellan ärkefienderna Indien och Pakistan har blivit allt mer spända under de senaste veckorna i takt med att våldsamheterna vid gränsen har trappats upp.

Indien anklagade i september Pakistan för en attack mot en armébas i Kashmir som krävde 19 indiska soldaters liv.

Därefter har länderna regelbundet drabbat samman vid gränsen och de har även dragit hem diplomater i protest.

Spänt i delade Kashmir

Samtidigt har läget i Kashmir, den enda indiska delstaten med muslimsk majoritet, också blivit allt mer spänt efter att en populär separatistledare dödades av indiska styrkor i somras.

Närmare 90 människor av vilka de flesta var unga aktivister, har dödats av säkerhetsstyrkor sedan i somras.

Delstaten Jammu och Kashmir delades mellan Indien och Pakistan år 1947 och länderna har utkämpat två regelrätta krig om Kashmir sedan dess.