Hoppa till huvudinnehåll

Stor donation till universitet i Vasa

Vetenskapsbiblioteket Tritonia i Vasa.
Arkivbild. Vetenskapsbiblioteket Tritonia i Vasa. Bild: YLE/Agneta Glad tritonia

Nu får universiteten och högskolorna i Vasa en donation på 111 000 euro. Donatorer är Österbottens andelsbanksförbund och OP-gruppen.

Vasa universitet får en donation på 45 000 euro, Svenska handelshögskolan i Vasa får 30 000 euro, Åbo Akademi i Vasa 25 000 euro och Helsingfors universitets juridiska fakultet, enheten i Vasa 11 000 euro.

- Vi tycker att det är mycket viktigt att vi också lokalt har tillgång på högklassig utbildning. På så sätt säkerställer vi att arbetsgivarna i området har möjlighet att konkurrera på såväl den finska som den globala marknaden på ett effektivt sätt, säger Vasa andelsbanks vd Ulf Nylund i ett pressmeddelande.

OP-gruppen donerar 6,3 miljoner euro till universitet och högskolor i hela landet.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten