Hoppa till huvudinnehåll

Väyrynen förlängde med Helsingfors IFK

Mika Väyrynen spelar i Helsingfors IFK.
Mika Väyrynen spelar vidare i Helsingfors IFK. Mika Väyrynen spelar i Helsingfors IFK. Bild: Matti Raivio/All Over Press Mika Väyrynen

Mittfältaren Mika Väyrynen spelar vidare i fotbollsligan och Helsingfors IFK. Den 34-årige landslagsveteranen har skrivit på för ytterligare en säsong och får spela vidare under Antti Muurinen.

Väyrynen kom till Helsingfors IFK under pågående säsong från LA Galaxy.

– Det var skönt att återvända tillbaka till Finland, det kändes skönt att spela igen. Jag hade mina orsaker att återvända till just IFK och jag har inte ångrat det, sade Väyrynen i en videointervju på Helsingfors IFK:s Facebook-sida.

Hoppa över Twitterpostning

Väyrynen anslöt sig till IFK:s manskap i mitten av säsongen och spelade 14 matcher i den inhemska ligan. Innan återkomsten till hemlandet har Väyrynen spelat som proffs i Holland, England och allra senast USA.

I det finska A-landslaget har han spelat 64 matcher och gjort 5 mål. Många av sina landskamper gjorde han under IFK:s nuvarande tränare Antti Muurinen.

– Antti var en av de största orsakerna till att jag förlängde. När vi började förhandla om en fortsättning var min första fråga: Vem blir tränaren nästa säsong? När det stod klart att det var Muurinen underlättades förhandlingarna avsevärt, förklarade Väyrynen.

Säsongen 2016 slutade Helsingfors IFK på en tionde plats i tabellen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport