Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Hajbo Nytt: Vad betyder asyl?

Också vuxna har svårt att hålla reda på vad orden har med flyktingar att göra betyder. Ord som asyl, flykting och familjeåterförening.

Det är viktigt att veta vad de betyder. Gör man inte det är det svårt att tala om saken och följa med nyheter. Därför frågade Hajbo Andreas von Weissenberg pa Röda Korset vad de viktigaste orden betyder.

 • Klart: Sauli Väisänen flyttar till Serie A

  Skrivit på för 3+1 år med Spal.

  Landslagbacken Sauli Väisänen lämnar AIK och flyttar till Spal i den italienska ligan. Väisänen har skrivit på för 3+1 år med klubben som är nykomlingar i Serie A.

 • Savon Sanomat: Nynazisten Torniainen fick pris från Nordiska motståndsrörelsen

  Torniainen fick priset för misshandeln på Elielplatsen.

  Savon Sanomat rapporterar att nynazisten Jesse Eppu Oskari Torniainen fick ett pris på Nordiska motståndsrörelsens aktivistdagar i Sverige. Torniainen sparkade en man i bröstkorgen så att denne föll och slog huvudet på Järnvägstorget i Helsingfors i september i fjol. Mannen dog några dagar senare på sjukhuset.

 • Knutpunkten hjälper dem som mår psykiskt dåligt

  Roland Himmelroos grundade föreningen.

  Det kan vara svårt att söka hjälp då man mår dåligt och bor i ett litet samhälle. Hos föreningen Knutpunkten kan den som mår dåligt söka hjälp via sociala medier utan att någon annan får veta om det.