Hoppa till huvudinnehåll

Karis Telefons aktier också värdefulla på papper

Henrik Ekblom, vd karis Telefon.
Vd Henrik Ekblom vill lugna bolagets aktieägare. Inget förändras för Karis Telefons del. Henrik Ekblom, vd karis Telefon. Bild: Yle/Minna Almark Västnyland,karis telefon

Svenska Yle rapporterar i dag (15.11) att pappersaktier blir värdelösa eftersom övergångstiden för att överföra dem till elektronisk form tar slut. Men det gäller inte till exempel Karis Telefon, försäkrar man från bolagets sida.

I ett pressmeddelande försäkrar Karis Telefon att aktieägarna kan vara helt lugna och förvissade om att deras pappersaktie bibehåller sitt värde.

Det är endast bolag med värdeandelskonton i bruk de nya reglerna gäller, meddelar Karis Telefon.

År 2006 stiftades en lag om att pappersaktier bör överföras i elektronisk form med en övergångstid på tio år. Övergångstiden tar nu slut. Det leder till att pappersaktierna kan bli värdelösa och bolagen har rätt att överta dem.

Oroliga kunder

Det har kommit en del oroliga samtal till Karis Telefon under morgonen, berättar vd Henrik Ekblom.

Han säger att Karis Telefon inte har några som helst planer på att ta i bruk ett värdeandelskonto.

Ekblom säger att det enligt hans kännedom bara är ett lokalt telefonbolag bland Finnets omkring 20 lokala telefonbolag som har tagit i bruk ett värdeandelskonto.

Läs mera:

Pappersaktier blir värdelösa

Pappersaktierna blir värdelösa och bolagen har rätt att överta dem. År 2006 stiftades en lag om att pappersaktier bör överföras i elektronisk form med en övergångstid på tio år.

Läs också