Hoppa till huvudinnehåll

Lovisastyret hävde försäljningen av Sågudden

Sågudden i Lovisa.
Sågudden i Lovisa. Bild: Yle/Fredrika Sundén sågudden

Affären mellan Lovisa stad och företaget Optirak om försäljning av Sågudden är nu officiellt upphävd. Stadsstyrelsen beslöt på sitt möte på måndagen att föreslå att köpet av det drygt tio hektar stora området hävs.

Optirak skulle köpa Sågudden och sedan bland annat bygga bostäder på området.

Företaget lyckades emellertid inte få finansiering till projektet, vilket ledde till att stadsstyrelsen i början av november blåste av förhandlingarna med företaget.

Stadsstyrelsens beslut innebär att Optirak måste lämna in en helt ny ansökan för projektet om företaget senare lyckas ordna med finansieringen.

Stadsfullmäktige ska fatta det slutliga beslutet om Sågudden.

Tanken är att Lovisapolitikerna under våren ska fatta beslut om hur man går vidare med området.

  • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

    Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

    Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

  • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

    Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

    Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland