Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Obama oroad för USA:s framtid, rysk minister åkte fast för mutbrott

USA:s president Barack Obama vid presskonferens i Vita huset den 14 november 2016.
USA:s president Barack Obama vid presskonferens i Vita huset den 14 november 2016. USA:s president,Barack Obama,USA

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar.

Läget ute i världen:

USA:s president Barack Obama sade vid sin första presskonferens efter presidentvalet att Donald Trump inte längre kan vara så frispråkig som under valkampanjen. Obama sade också att han är oroad för USA:s framtid efter att Trump valdes till president.

Rysslands president Vladimir Putin talade på måndag kväll i telefon med USA:s nyvalda president Donald Trump. Enligt Kremls presservice var Putin och Trump eniga om behovet av att normalisera de rysk-amerikanska relationerna.

Rysslands ekonomiminister Alexej Uljukajev har gripits misstänkt för mutbrott. Uljukajev har tagit emot två miljoner dollar i mutor i anslutning till en jätteaffär kring oljebolagen Rosneft och Bashneft.

Läget här hemma:

Antalet ordningsboter väntas öka nästa år då polisen tar i bruk nya trafiksäkerhetskameror.

Pappersaktierna blir värdelösa vid årsskiftet och bolagen har rätt att överta dem. År 2006 stiftades en lag om att pappersaktier bör överföras i elektronisk form med en övergångstid på tio år.

Vädret: Mest mulet och uppehåll, men senare på eftermiddagen snöfall eller snöblandat regn. Temperaturen är +1...-5 grader.