Hoppa till huvudinnehåll

Fredagssnackare om Östra hamnen: Allt behöver inte vara polerat

Petri Horttana och Lea Adolfsson i Fredagssnack 18.11.
Petri Horttana och Lea Adolfsson i matchande färger fredagen till ära. Petri Horttana och Lea Adolfsson i Fredagssnack 18.11. Bild: Yle / Monica Slotte lea adolfsson

I veckans åsiktspanel diskuteras Hangös mest omdebatterade område under hösten. Fredagssnackarna har förståelse för båda parterna i tvisten kring Roxx Pub i Östra hamnen.

Bolaget Regatta Spa har lämnat in en rättelseyrkan angående stadsstyrelsens beslut att förlänga arrendeavtalet med bolaget Ruber som driver Roxx Pub i Östra hamnen i Hangö.

Lea Adolfsson och Petri Horttana har förståelse för båda parterna.

Den nuvarande månadshyran för tomten är 270 euro.

- Det är alldeles under gängse värde. Där kunde staden tänka om. Det är ett dåligt kontrakt för Hangö stad, säger Lea Adolfsson som jobbar som fastighetsmäklare.

Konstnären och scenografen Petri Horttana bläddrar i tidningen Västra Nyland och ser en bild på publokalen.

- Sådana här finns det tusentals av i Finland. Jag förstår dem som bygger nytt och glansigt invid Östra hamnen. Men det finns en viss charm med gammalt. Allt behöver inte vara polerat, säger Petri Horttana.

Yle Västnyland bjuder på fredagar in snackare som reflekterar över veckan som gått. Lea Adolfsson och Petri Horttana filosoferade 18.11.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland