Hoppa till huvudinnehåll

HIFK:s glädjebesked: Maanoja fortsätter

Tomi Maanoja.
Tomi Maanoja vaktade HIFK-målet under slutskedet av säsongen. Tomi Maanoja. Bild: Matti Raivio / All Over Press Tomi Maanoja

Lånekontraktet blev ett tvåårskontrakt för Tomi Maanoja. Därmed har HIFK valt sin förstemålvakt för nästa säsong. ”Det här ville jag allra mest”, säger Maanoja.

HIFK krigade för sin existens i fotbollsligan ända till den sista omgången i höstas. Helsingforsklubben pallade för trycket och säkrade kontraktet.

En av spelarna som HIFK plockade in under hösten för att stärka truppen var Tomi Maanoja. Efter en tuff säsongsstart i FC Lahti lånades Maanoja ut till HIFK.

Nu har avtalet med FC Lahti brutits. Samtidigt skrev Maanoja på ett tvåårskontrakt med HIFK.

– Jag hade två säsonger i en i fjol. Det som jag framför allt kommer ihåg är hur fantastiskt det var i HIFK. Jag kunde hjälpa laget och vi uppnådde vårt mål. Det känns väldigt bra att fortsätta här, det var det jag ville allra mest, säger Maanoja till HIFK:s hemsida.

"En naturlig ledare"

Maanoja är 30 år och har hunnit med en hel del under sina år inom fotbollen. Han debuterade i fotbollsligan 2005 och har representerat en handfull ligaklubbar totalt. Dessutom har han vaktat målet i Stockholmsklubben AIK och spelat i den norska andraligan.

– Han är en utmärkt målvakt som kan utvecklas vidare hos oss. Han är en naturlig ledare, säger HIFK:s sportchef Henri Määttä.

Maanoja spelade tretton matcher i HIFK-tröjan förra säsongen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport