Hoppa till huvudinnehåll

Jaros styrelseordförande: Det här är en personlig tragedi

Harald Finne är styrelseordförande för FF Jaro i Jakobstad
Harald Finne är styrelseordförande för FF Jaro i Jakobstad Harald Finne är styrelseordförande för FF Jaro i Jakobstad Bild: Yle/ Kjell Vikman Jakobstad,FF Jaro,harald finne,styrelseordförande

Spekulationerna kring Finlands mest lysande fotbollsspelare är över. Det blev två års avstängning för kokainanvändning för Roman Eremenko. En tragedi, säger fostrarföreningen Jaros styrelseordförande Harald Finne i Jakobstad.

- Vad kan jag annat säga än att det här är en personlig tragedi, man får nästan tårar i ögonen, säger Harald Finne.

Finlands och Jakobstads mest lysande fotbollsstjärna

Jaros styrelseordförande Harald Finne är mycket nedstämd när han av Yle Österbotten får höra vad som sist och slutligen ligger bakom de senaste veckornas spekulationer kring Roman Eremenko och vilket UEFA-straffet blev.

- Alla vi som bor här i Jakobstad har sett Roman växa upp. Han var en snäll pojke som alla tyckte om. Senare har vi beundrat hans utveckling till den klarast lysande stjärnan på Finlands fotbollshimmel och nu släcks den stjärnan av kokain.

Vad betyder straffet för Jaro?

Fotbollsklubben Jaro är berättigad till så kallade solidaritetspengar vid en eventuell försäljning av de spelare som klubben fostrat. Roman Eremenko är Finlands dyraste spelare. Vad händer nu?

- Det är en bisak i sammanhanget, vi sitter inte och räknar på det. De här solidaritetspengarna som vi får vid en eventuell försäljning av en spelare finns och han har varit Finlands mest värdefulla spelare. Det är klart att det har en betydelse men det är inte det som är avgörande nu. Det här är en personlig tragedi och vi skall hoppas att han får ordning på sitt liv.

Solidaritetspengarna ger en procent av försäljningssumman för en spelare åt moderklubben.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten