Hoppa till huvudinnehåll

National Geographic listar Finland som ett land du måste besöka

Istäcke över sjö i vintrigt landskap.
Istäcke över sjö i vintrigt landskap. Bild: All Over Press Kallfront,snö,snöfall,naturen,höst,oktober,landskap,väderlek,kyla,november,december,januari,februari,istäcke,vinter,Finland

Bilden av Finland som ett utmärkt resmål verkar sprida sig i världen. För några veckor sedan rankades Finland som världens tredje bästa resmål av Lonely Planet och nu har världens största resemagasin National Geographic Traveler gett Finland en plats på sin lista över platser som måste besökas 2017.

National Geographic beskriver Finland som ett naturskönt land med tystnad som sin särskilda kvalitet.

Magasinet lyfter fram bland annat nationalparkerna, norrskenet och skärgården. Dessutom nämns Finlands 100-årsjubileum som bland annat firas med Naturens dagar som en särskild orsak att besöka Finland nästa år.

Finland måste utnyttja uppmärksamheten

De internationella lovorden kan göra gott för turismen i Finland, men det gäller för finländarna att ta vara på chansen, säger Paavo Virkkunen som är chef för Visit Finland.

- Finlands placering på listan är igen ett fint uppmärksammande av den finländska turistnäringen. Nu måste hela branschen tillsammans arbeta för att omvandla det här till pengar, arbetsplatser och välmående för Finland, säger Virkkunen.

National Geographic Traveler är världens största resemagasin med 8,5 miljoner läsare. Till målgruppen hör aktiva resenärer som tycker om att röra sig i naturen.

Förutom uppmärksamheten från National Geographic Traveler och Lonely Planet har också resebolaget Alitrip meddelat att de kommer att introducera tiotusentals nya kinesiska turister till norra Finand nästa år.

National Geographic Travelers lista består sammanlagt av 21 olika resmål.

Läs mera:

Eftersnack frågar: Är Finland det perfekta resmålet?

Nu är det hybris! Alla turister vill till Finland! Eller så känns det i alla fall i Svenska Yles rapportering.