Hoppa till huvudinnehåll

Sparv stöder Eremenko: ”Man sviker inte vänner”

Tim Sparv, landslagsspelare i fotboll.
Tim Sparv och Roman Eremenko har spelat tillsammans i många år. Tim Sparv, landslagsspelare i fotboll. Bild: @Petteri Paalasmaa/All Over Press Tim Sparv,Finlands herrlandslag i fotboll

Roman Eremenko fick en två år lång avstängning för dopning. Goda vännen och landslagskamraten Tim Sparv tar avstånd från det Eremenko har gjort. ”Att ta kokain hör absolut inte ihop med idrott”, säger han till Yle Sporten.

I början av oktober åkte Roman Eremenko på en trettio dagar lång avstängning av Uefa. Fram till fredagens besked har Fotbollsfinland levt i ovisshet.

På torsdagen förra veckan hörde Uefa Eremenko. Dagen efter kommenterade Tim Sparv landslagskamratens situation i Yle Vegas ”Slaget efter tolv”.

– Jag vill vänta och se vad han har gjort. Det är en tråkig situation.

"Ser människan bakom"

På fredagen föll domen och Eremenko fick en två år lång avstängning. Han hade testat positivt för kokain i samband med en Champions League-match i september.

I ett mejl kommenterar Sparv nu Eremenkos dom till Yle Sporten. Han vill inte på något sätt godkänna det som Eremenko har gjort, men efter många års vänskap både på och utanför fotbollsplanen vill Sparv lyfta fram att fallet är komplicerat i och med att landslagets störste stjärna är en kompis.

– Jag godkänner naturligtvis inte någon form av dopning. Att ta kokain hör absolut inte ihop med idrott, skriver Sparv och fortsätter:

– Men jag ser också människan bakom det som hänt. Vi har känt varandra i 15 år och har spelat i landslaget tillsammans i varje åldersklass. Roman är en vän och sina vänner sviker man inte även om de gör någonting dumt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport