Hoppa till huvudinnehåll

Viktig seger för GrIFK över SIF – möts igen på måndag

Patrik Grönberg (2) och Atte Marjamäki i Sjundeå IF.
Sjundeå IF får chans till revansch på måndag. Patrik Grönberg (2) och Atte Marjamäki i Sjundeå IF. Bild: Yle/ Patric Westerlund handboll,handbollsspelare,atte marjamäki,Västnyland,Sjundeå IF,Sjundeå

Grankulla IFK och Sjundeå IF kommer att mötas två gånger inom loppet av några dagar. Först i ligan och sedan i cupen. I lördagens ligamatch var Grankulla IFK det bättre laget.

Både Grankulla IFK och Sjundeå IF kom till lördagens ligamatch med två raka förluster i bakfickan. Bägge lagen var med andra ord taggade för att bryta förlustsviten.

I en match som bjöd på tuffa tag var det till slut Grankulla IFK som var det starkare laget och vann med 29–22

– Det var två lag som ville vinna och det blev lite tuffa tag. Grankulla var klart bättre idag och förtjänar att vinna. Vi kommer inte upp i vår riktiga nivå speciellt i den andra halvleken, säger Jan Hagman till Yle Sporten.

Sjundeå IF ledde matchen med 12–11 i paus men i den andra halvleken lyckades Grankulla IFK ta ledningen för första gången i matchen och det ledde till seger.

– Vi spelade aggressivare i försvaret i andra halvlek och det blev bättre tempo. Det leder också till mål för vår del, säger Grankulla IFK:s Alexander von Numers.

Ny match på måndag

På måndag möts lagen igen då det är dags för kvartsfinal i finska cupen.

– Vi har ett psykiskt övertag nu. Visst spelar det lite roll att vinna en ligamatch bara två dagar före en cupmatch, säger von Numers.

– Nu gäller att ladda om. Vi ska analysera vad vi kan göra bättre. Vi ska ha samma inställning i den matchen för den är det inte fel på idag, säger Hagman.