Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen: En väldigt stor seger för oss

Henri Kontinen sträcker händerna i luften.
Henri Kontinen kan se tillbaka på en mycket bra säsong. Henri Kontinen sträcker händerna i luften. Bild: imago/Colorsport/ All Over Press kontinen,tennis,Henri Kontinen

Henri Kontinen tog sin största titel i karriären då han tillsammans med John Peers vann dubbelturneringen i ATP-slutspelet i London.

ATP-slutspelet i London blev en succé från början till slut för Henri Kontinen och John Peers. Paret vann samtliga fem matcher i turneringen och fick kröna en fantastisk säsong på bästa tänkbara sätt.

– Det är en väldigt stor seger för oss. Vi får också betalt för allt arbete som vi har gjort den här säsongen. Det var riktigt roligt, säger Kontinen till Yle efter finalen.

Kontinen och Peers förlorade bara två set under hela turneringen i London. En setförlust kom i finalen där paret inte fick spelet att fungera i början mot Raven Klaasen och Rajeev Ram.

– De spelade riktigt bra, precis som de har gjort hela veckan. I andra set hittade vi lite extra energi vilket gjorde att vi började spela lite bättre, säger Kontinen.

Blickar redan mot nästa säsong

Kontinen kan nu se tillbaka på ett mycket lyckat år. Förutom segern i London har han också bland annat vunnit Mastersturneringen i Paris samt mixeddubbel i Wimbledon.

Till nästa säsong hoppas han att det fina samarbetet med John Peers fortsätter på samma sätt.

– Förhoppningsvis kan vi fortsätta spela lika bra även nästa säsong. Vi kommer säkert att förlora någon match men jag hoppas att vi kan fortsätta att spela bra och få med oss bra resultat, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport