Hoppa till huvudinnehåll

Succén fullbordad: Kontinen vann ATP-slutspelet

Henri Kontinen och John Peers håller i en pokal
Henri Kontinen och John Peers vann samtliga matcher i London. Henri Kontinen och John Peers håller i en pokal Bild: EPA/ANDY RAIN kontinen,tennis,Henri Kontinen,John Peers,Peers

Henri Kontinen har skrivit ett nytt stycke finländsk tennishistoria. Tillsammans med John Peers vann han dubbelturneringen i ATP-slutspelet i London.

Henri Kontinen och John Peers har imponerat stort under hela veckan i London och nu var de framme i final i ATP-slutspelet. På andra sidan nätet väntade Raven Klaasen och Rajeev Ram som Kontinen och Peers besegrade i två raka set i gruppspelet.

I finalen fullbordade Kontinen och Peers sin fantastiska vecka. Paret besegrade Klaasen och Ram med 2–1.

– Det känns fantastiskt. När vi började i år var det här en målsättning och det kommer det att vara även nästa år, sa Kontinen som också skickade ett speciellt tack till publiken efter finalen.

Setförlusten blev väckarklocka

Kontinen och Peers som tidigare i turneringen bara förlorat ett set fick ingen bra start på finalen. Klaasen och Ram bröt tidigt Kontinens och Peers serve och kunde ganska så enkelt spela hem första set med 6–2.

Setförlusten blev ändå en väckarklocka för det finsk-australiensiska paret.

Kontinen och Peers spelade betydligt bättre i andra set och gick snabbt upp i ledning med hela 5–0. Kontinen och Peers vann till slut setet med 6–1 och finalen fick avgöras i super-tiebreak.

Där lyckades båda paren hålla sin serve fram till 8–8 men ett litet misstag av Klaasen och Ram gjorde att Peers till slut kunde serva hem segern. Kontinen och Peers vann super-tiebreak med 10–8.

Henri Kontinen och John Peers hade inför finalen i London vunnit fyra ATP-titlar tillsammans den här säsongen. De flesta segrarna har kommit i mindre turneringar men paret avslutade nu säsongen med några riktigt prestigefyllda titlar.

– De har varit det bästa paret de senaste veckorna så ett stort grattis till Henri och John, sa Ram efter matchen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport