Hoppa till huvudinnehåll

Tamminen och Rönnberg visade vägen – Cocks nära avancemang i EHF Cup

Teemu Tamminen, Atlas - Cocks 2.12.2015
Teemu Tamminen gjorde åtta mål mot Górnik Zabrze. Teemu Tamminen, Atlas - Cocks 2.12.2015 Bild: Yle/Janne Karinkanta teemu tamminen

Teemu Tamminen och Nico Rönnberg stod för hälften av Cocks mål när laget besegrade Górnik Zabrze i den första av två matcher i EHF Cup.

Riihimäkilaget Cocks drömde den här säsongen om att ta steget in i handbollens finrum och spela i Champions League. Den drömmen gick ändå i kras i början av september då laget inte lyckades ta sig vidare från den första kvalturneringen.

Fokus fick istället ligga på EHF Cup där laget spelat flera gånger tidigare. Den första utmaningen blev den polska klubben Górnik Zabrze i den tredje kvalomgången.

Cocks fick den fösta matchen precis dit man ville och har nu ett utmärkt utgångsläge inför returen. Cocks vann hemmamatchen med 30–19.

Górnik Zabrze som slutade på femte plats i den polska ligan förra säsongen hängde med bra i den första halvleken men Cocks kunde ändå gå till pausvila i ledning med två bollar, 13–11.

Det avgörande rycket kom i början av den andra halvleken då Cocks drog upp en ledning på sju bollar. Då klarade gästerna inte längre av att utmana och Cocks vann till slut med elva bollar.

Teemu Tamminen och Nico Rönnberg dominerade i anfallsväg för Cocks. Tamminen gjorde åtta mål medan Rönnberg stod för sju fullträffar.

Returen spelas i Polen nästa söndag.

Resultat:

Cocks – Górnik Zabrze 30–19

Läs också