Hoppa till huvudinnehåll

Fransk polis stoppade terrorattack - grep sju misstänkta

Fransk polis i Nice
Fransk polis i Nice Fransk polis i Nice Bild: EPA/SEBASTIEN NOGIER nice

Den franska polisens antiterrorstyrkor har gripit sju personer i Strasbourg och Marseille under helgen, säger inrikesminister Bernard Cazeneuve.

Cazeneuve säger att sex av personerna inte var kända av polisen sedan tidigare. Han säger att gripandena innebär att man har avvärjt ett terrordåd.

- Säkerhetstjänstens arbete gjorde att vi kunde stoppa en terrorattack i Frankrike som hade planerats länge. Det är därför ännu en avvärjd attack, säger Cazeneuve.

Cazeneuve uppgav inte vad det tilltänkta målet eller målen var.

Inrikesministern säger att 418 personer har gripits sedan början av året misstänkta för kopplingar till terroristnätverk. Bara i november har 43 personer gripits.

I Strasbourg är terrorberedskapen hög inför öppnandet av den traditionella julmarknaden på fredag. Marknaden lockar årligen bortåt två miljoner besökare.

Undantagstillstånd utlystes i Frankrike efter terrordåden i Paris november 2015. Undantagstillståndet förlängdes efter terrordådet i Nice den 14 juli i år.

 • På tv i dag: Stafettkarneval i Lillehammer och Östersund

  Finlands damkvartett het kandidat för pallen i Norge.

  Finland har spetskompetens men saknar sannolikt den tillräckliga bredden för att vinna någon av dagens stafetter. Bästa chansen är sannolikt damstafetten i längdskidåkning, men Anne Kyllönen har en oerhört tuff uppgift då hon tvingas åka mot Therese Johaug på tredje etappen.

 • Åtminstone 43 har dött i kraftig brand i Indiens huvudstad New Delhi

  Dessutom vårdas 15 personer på sjukhus för brännskador.

  I Indiens huvudstad New Delhi har en kraftig brand lett till att åtminstone 43 personer har dött, skriver The Times of India. Dessutom vårdas 15 personer på sjukhus för brännskador samt skador av att ha andats in rök.

 • Kolumn: Kapitalismen är inte död, den bara luktar lite konstigt

  Hård kritik mot kapitalismen av kapitalisterna själva.

  Marknaden fungerar inte, hävdar kända ekonomer i sin kritik av kapitalismen. Samtidigt ser vi fenomen som noll- och till och med minusränta. Varför har vi inte en starkare återhämtning efter flera år av låg ränta? Det finns nog inte en enda ekonom som kan besvara den frågan, säger Mikael Juselius på Finlands Bank.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes